Οδηγός αγοράς πολυθρόνας μασάζ – Πως να επιλέξω πολυθρόνα μασάζ

Οδηγός αγοράς πολυθρόνας μασάζ

Είστε έτοιμοι να αγοράσετε μια πολυθρόνα μασάζ αλλά δυσκολεύεστε στην τελική επιλογή? Δεν μπορείτε να κατασταλάξετε ανάμεσα στα τόσα μοντέλα που υπάρχουν  στην αγορά?

Παρακάτω θα περιγράψουμε όλα τα βασικά στοιχεία που πρέπει να προσέξετε ώστε να κάνετε την ιδανική –  για τις ανάγκες σας – επιλογή.

Χώρος εγκατάστασης:

Ελέγξτε το χώρο στον οποίο σχεδιάζετε να τοποθετήσετε την πολυθρόνα σας.

Υπάρχουν πολυθρόνες διαφόρων διαστάσεων και χαρακτηριστικών που θα σας καλύψουν απόλυτα, όσο μικρός η μεγάλος και να είναι ο χώρος που διαθέτετε.

Επίσης υπάρχουν πολυθρόνες σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο που δεν χρειάζονται έξτρα χώρο κατά την κλίση καθώς  η πλάτη της πολυθρόνας κυλάει προς τα κάτω ώστε να διατηρείται η πολυθρόνα σε μικρή απόσταση από τον τοίχο, για μέγιστη εξοικονόμηση χώρου όπως πχ η Viking A-382 και Α-192.

Σωματότυπος χρήστη:

Πολύ βασικό επίσης είναι να ελέγξετε αν ο σωματότυπος σας ταιριάζει σε μια πολυθρόνα.
Ανάλογα το ύψος και τη σωματοδομή σας, μπορεί να χρειαστείτε μια μεγαλύτερη ή μια μικρότερη σε μέγεθος πολυθρόνα και αυτό από μόνο του θα σας οδηγήσει σε μια επιλογή ή θα αποκλείσει κάποια άλλη.

Ένας ψηλός άνθρωπος πρέπει να επιλέξει μια ευρύχωρη και άνετη για αυτόν πολυθρόνα, όπως πχ  η Viking A-70, ένας άνθρωπος με κινητικά προβλήματα που επιβάλλεται να έχει εύκολη πρόσβαση σε αυτή μπορεί να επιλέξει την Viking A-158.

Πριν την οποιαδήποτε λοιπόν κίνηση που σκοπεύετε να κάνετε, σας συμβουλεύουμε να επισκεφθείτε μια από τις εκθέσεις μας και να δείτε από κοντά όλα τα μοντέλα δοκιμάζοντάς τα!

Γενικά έχετε κατά νου πως ο κανόνας “ότι πληρώνεις παίρνεις” ισχύει, παρόλα αυτά υπάρχουν άριστα μοντέλα σε κάθε κατηγορία τιμών, οπότε εξισορροπώντας τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας μπορείτε να βρείτε αυτό που θα σας καλύψει.

Κατηγορίες τιμών:

Ως τα 1000€ οι πολυθρόνες  παρέχουν τις βασικές συνήθως λειτουργίες.

Από 1000€ έως 1500€ καλύπτουν το σύνολο σχεδόν των λειτουργιών που απαιτεί ο μέσος χρήστης.

Από 1500€ και άνω παρέχονται συνήθως ισχυρότερο μοτέρ, μεγαλύτερη επιφάνεια μάλαξης, οι τελευταίες τεχνολογικές καινοτομίες και άψογο φινίρισμα.

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

Θα πρέπει να εξετάσετε όλα εκείνα τα επιθυμητά χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει το κάθε μοντέλο όπως για παράδειγμα :

 • πόσες και ποιες λειτουργίες μασάζ υποστηρίζει (“flapping”, “shiatsu”, “knocking” , “Kneading” κ.α.) και αν μπορεί να τις συνδυάζει.
 • την  δυνατότητα  μασάζ σε χέρια, μηρούς και γάμπες.
 • αν διαθέτει μηχανικά χέρια που λειτουργούν σε 3 διαστάσεις (3d) ώστε η μάλαξη να εφαρμόζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να ομοιάζει με το χέρι ενός έμπειρου θεραπευτή.
 • το μήκος και το πλάτος μάλαξης. Για παράδειγμα αν τα μηχανικά χέρια εκτός της πλάτης κατεβαίνουν και κάτω από τη λεκάνη σε όλο το μήκος των γλουτών και αν ρυθμίζεται το πλάτος της μάλαξης περιμετρικά των σπονδύλων.
 • την δυνατότητα ρύθμισης της έντασης και της ταχύτητας της μάλαξης τόσο από τα μηχανικά χέρια όσο και από τους αερόσακους.
 • την δυνατότητα εστίασης της μάλαξης σε συγκεκριμένο κάθε φορά μέρος του σώματος.
 • την ύπαρξη ρεφλεξολογικού μασάζ για τις πατούσες που είναι απαραίτητο για όσους έχουν κουρασμένα πόδια.
 • τον αριθμό των αερόσακων και το πόσο δυνατοί αυτοί είναι.
 • τη λειτουργία έλξης και απο-συμπίεσης της Σπονδυλικής Στήλης.
 • την ρύθμιση σε θέση zero gravity για να αναπαύεστε χωρίς να αισθάνεστε το βάρος του σώματος σας
 • την λειτουργία θέρμανσης.
 • την ύπαρξη προγραμμάτων και αριθμού μνημών όπου μπορούμε να αποθηκεύσουμε τις αγαπημένες μας ρυθμίσεις μασάζ.

Ποιότητα κατασκευής:

Ένας επίσης πολύ σημαντικός παράγοντας για την επιλογή της πολυθρόνας σας πρέπει να είναι η ποιότητα κατασκευής της.
Η εταιρία Viking είναι ο επίσημος συνεργάτης του μεγαλύτερου κατασκευαστικού ομίλου στο κόσμο, της iRest, αντιπροσωπεύοντας τα κορυφαία μοντέλα της. Επιλέγοντας λοιπόν μια πολυθρόνα Viking, επιλέγετε εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, ακόμα και στα πιο οικονομικά μοντέλα, ενώ παράλληλα επιλέγετε την ασφάλεια αλλά και την εγγύηση μιας σοβαρής και υπεύθυνης αντιπροσωπείας που σέβεται το προϊόν της αλλά κυρίως εκτιμά τον πελάτη της!

Χρειάζομαι τελικά μία πολυθρόνα μασάζ;

Μια μελέτη που έγινε στην Αμερική έδειξε πως 8 στους 10 Αμερικανούς θα υποφέρουν από σοβαρό πόνο στην πλάτη σε κάποια φάση της ζωής τους. Αντίστοιχες έρευνες έδειξαν παρόμοια ποσοστά και σε κατοίκους σε άλλα μέρη του κόσμου.

Ενώ η ανακούφιση από τον πόνο στην πλάτη είναι ο συνηθέστερος λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι σκέφτονται να αγοράσουν μια θεραπευτική πολυθρόνα μασάζ, αυτές μπορούν σίγουρα να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία πολλών άλλων καταστάσεων, όπως πόνος στο αυχένα και στους  ώμους, πόνος στα πόδια, υψηλή αρτηριακή πίεση κ.α.

Έτσι καλό θα είναι να επιλέξετε μια πολυθρόνα με βάση τις προσωπικές σας ανάγκες ζυγίζοντας το “ιδανικό” για εσάς σύνολο χαρακτηριστικών της, ούτως ώστε να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερες από τις ανάγκες αυτές.

Υπολογίστε λοιπόν το ποσό που διατίθεστε να ξοδέψετε και κυρίως δείτε τι ακριβώς χρειάζεστε.

Εάν πάσχετε από χρόνιο πόνο στην πλάτη, από οσφυαλγία ή εάν έχετε μια πολύωρη και κοπιαστική δουλειά, αν το μόνο που θέλετε είναι να ξυπνήσετε και να απολαύσετε ένα χαλαρωτικό μασάζ ή απλά μετά το τέλος μιας εργάσιμης ημέρας να χαλαρώσετε στην πολυθρόνα σας ακούγοντας την αγαπημένη σας μουσική σε στάση zero gravity, τότε μια πολυθρόνα μασάζ είναι αυτό που χρειάζεστε.

Σε κάθε περίπτωση, σε οποιαδήποτε κατηγορία και να καταλήξετε, μια πολυθρόνα μασάζ είναι ένα υπέροχο δώρο στον εαυτό σας!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην αγοράσετε ποτέ πολυθρόνα πριν τη δοκιμάσετε!

Η εταιρία μας παρέχει στους εκθεσιακούς της χώρους πολυθρόνες για δοκιμή από όλη την γκάμα μας ώστε αφού τις δοκιμάσετε εξαντλητικά να αποφασίσετε με σιγουριά ποια σας ταιριάζει!