Πως φουσκώνουμε με ασφάλεια τα Sup Aztron

Τα Aztron iSUP είναι μοναδικά καθώς κατασκευάζονται με διπλό θάλαμο.  Οι 2 ξεχωριστοί θάλαμοι διασφαλίζουν 30% μεγαλύτερη ακαμψία αλλά και τη δυνατότητα ασφαλούς πλεύσης ακόμα και αν ο εξωτερικός θάλαμος χάσει αέρα για οποιοδήποτε λόγο. Έτσι τα Aztron  είναι με διαφορά τα πιο σταθερά και άκαμπτα iSUP και ξεχωρίζουν για την άριστη πλεύση τους που συγκρίνεται με αυτή μίας σταθερής σανίδας.  Πως όμως τα φουσκώνουμε με ασφάλεια;

Ακολουθήστε τις παρακάτω απλές οδηγίες για να φουσκώσετε ή να ξεφουσκώσετε το Aztron Sup σας με ασφάλεια.
 
Προτού να φουσκώσετε για πρώτη φορά τη σανίδα σας πρέπει οπωσδήποτε να ελέγξετε αν είναι καλά σφιγμένες οι βαλβίδες. Οι βαλβίδες υψηλής πίεσης μπορεί να “χαλαρώσουν” με τη διάρκεια του χρόνου, είτε κατά την αποθήκευση και παράδοση, είτε μετά από κάποια περίοδο χρήσης. Είναι σημαντικό να ελέγχουμε περιοδικά τις βαλβίδες και να βεβαιωνόμαστε ότι αυτές παραμένουν καλά σφιγμένες. Σε αντίθετη περίπτωση, εάν οι βαλβίδες δεν είναι καλά σφιγμένες είναι πολύ πιθανό να υπάρχει απώλεια αέρα (στο σημείο που γίνεται επαφή του εξωτερικού “δακτυλιδιού” της βαλβίδας με το PVC της σανίδας).
 
 
Φούσκωμα:   Φουσκώστε πρώτα τον ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ θάλαμο χωρίς να “σκληρύνει” (στα 2-3 psi) και META τον ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ (στα 2-3 psi).
Κατόπιν επαναλάβατε με την ίδια σειρά, ολοκληρώνοντας την πλήρωση του αέρα μέχρι το μέγιστο 10-12 psi MAX.
Τα Aztron Sup λόγω της κατασκευής του διπλού θαλάμου είναι ήδη “πέτρα” και σε θέση να πλεύσουν άριστα από τα 9-10 psi και αυτή είναι η πίεση στην οποία προτείνουμε να γίνεται η πλήρωση τους. Σε κάθε περίπτωση  ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΦΟΥΣΚΩΝΕΤΕ ΤΟ AZTRON isup σας πάνω από τα 12 psi για λόγους που έχουν να κάνουν αφενός με το καυτό Ελληνικό καλοκαίρι που διαστέλλει τον αέρα και αυξάνει την εσωτερική πίεση του iSUP και αφετέρου τις πιθανές ανοχές που μπορεί να έχει το μανόμετρο.

 

Ξεφούσκωμα:  Γίνεται με την αντίθετη σειρά.
 Πρώτα πιέζουμε ελαφρά προς τα κάτω (χωρίς να την κλειδώνουμε) την βαλβίδα του ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ θαλάμου για να χάσει τον πρώτο αέρα και κατόπιν το ίδιο με τον ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ θάλαμο. Ολοκληρώνουμε με το κλείδωμα της βαλβίδας προς τα κάτω, με την ίδια πάντα σειρά για να φύγει και ο υπόλοιπος αέρας. Προσοχή, η αρχική πίεση για να φύγει ο πρώτος αέρας, να είναι ελαφρά, ιδιαίτερα όταν το SUP είναι διογκωμένο μετά την έκθεσή του στον ήλιο.
Αν ο ελάχιστος αέρας που έχει μείνει σας εμποδίζει να διπλώσετε και να αποθηκεύσετε με ευκολία το iSup σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τρόμπα σε θέση DEFLATE  για να βγάλετε και τα τελευταία ίχνη αέρα. Το Sup σας είναι έτοιμο να μπει στην τσάντα μεταφοράς!
Μετά τη χρήση στο νερό, αποφεύγουμε αυστηρά να αφήνουμε το sup σε οριζόντια θέση (ειδικά όταν είναι φουσκωμένο) για πολύ ώρα σε ζεστές επιφάνειες (καυτή άμμος, βότσαλο, λαμαρίνες αυτοκινήτου). Αυτές οι επιφάνειες μπορεί να δημιουργήσουν συνθήκες πολύ υψηλής πίεσης (λόγω διαστολής) στο εσωτερικό του σκάφους με αποτέλεσμα το sup να «εκραγεί». Σε τέτοια περίπτωση δεν μπορεί να καλυφθεί από εγγύηση.
 
Προσοχή : Οι χειροκίνητες τρόμπες συνήθως δίνουν ένδειξη του αέρα από τα 4- 5 psi και μετά, καθώς το μανόμετρο τους δεν υπολογίζει μικρότερη ποσότητα αέρα. Είναι πάντα χρήσιμο να ελέγχεται τη σκληρότητα του Sup και με το χέρι για να αποκλείσουμε τυχόν υπερβολικό φούσκωμα από στιγμιαίο “κόλλημα” του μανόμετρου.
 
 
 Για να κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη η Aztron ανέπτυξε τον Y-SHAPE pump adapter, ένα διχαλωτό εξάρτημα που προσαρμόζεται στην τρόμπα για να πληρώνετε ταυτόχρονα με ασφάλεια και ταχύτητα τους 2 θαλάμους!
 
 
Μία καλή επιλογή είναι η αγορά της Aztron E – pump. Η ηλεκτρική τρόμπα της Aztron φουσκώνει γρήγορα χωρίς κόπο και με ασφάλεια τα SUP καθώς σταματά αυτόματα μόλις φουσκώσουμε τη σανίδα μας στα προκαθορισμένα από εμάς PSI. Συνδέεται εύκολα με τον 12V αναπτήρα του αυτοκινήτου.
 
 
Η Aztron έχει αναπτύξει μία σειρά από αποτελεσματικές τρόμπες χειρός για να ικανοποιήσει όλους τους χρήστες.
 
 
 Αν διαθέτετε ήδη ηλεκτρική τρόμπα στο αμάξι σας, μπορείτε να προμηθευτείτε τον ειδικό προσαρμογέα της Aztron για να φουσκώνετε το Sup σας. Συνιστούμε ιδιαίτερη προσοχή και έλεγχο του Sup με το χέρι κατά τη διάρκεια του φουσκώματος με την ηλεκτρική σας τρόμπα.